Nyheter

Välkommen till Stall Arda

Nyheter

2017-10-17


Fölmönstring på Stall Arda med Morgan Johnsson.


Betelgeus & Carmenzita är sålda. Önskar de nya ägarna lycka till.


Movie, Berenice & Bellatrix är utlånade till fodervärdar för vidare utbildning & tävling.Ardas Hercules

Ardas Hermes

Ardas Hubble

Ardas Hyper Nova

Eddings Adara

88888=40p
5 september

I början av september var det dax för den numera årliga fölmönstringen hos oss i Brånäng. Vi visade fyra av våra avkommor.  och premieringsförrättare var som vanligt Morgan Johnsson.

Arda`s Glory e. Skaergårdens Movie Night RC 121 - Carmenzita - Hagens O'Chif RC 68 8 8 8 8 9=41 poäng

Arda`s Gravity e. Skaersgårdens Movie Night RC 121 - Hagens Xpusite RC 1012 - Spinway Corona RC 77 9 8 8 8 8= 41 poäng

Arda’s Galatea e. Hagens O'Chief RC 68 - Miss Cassini - Cheers Cassini 1169 8 8 8 8 8=40p

Arda`s Greenflash e. Hagens O'Chief RC 68 - Backuddens Greenwood Haze RC 1255 - Dale Haze RC 57 8 8 7 8 7=38 poäng

7 augusti

Första helgen i Augusti lastade vi in Skatholm Bonaparet och åkte till Danmark för att delta i deras hingstekåering och utställning på Langtoftegård Hestecenter .

En mycket lyckad resa får vår Skatholm Bonaparte e.Pady Melody `d Auxencee - Skathom Zoya - Cocum Jackpot uppfödare Torben Knak. som blev bästa ponny på kåringen under lördagen och Best in Show på söndagen

RBIS blev det vackra stoet SkaersgårdensMagic Love e.Marvel van Graaf Janshof - Bechs Butterfly - Innellan Kestrell uppfödare Birgitte Gøtske i en hård konkurrans bland ett gäng fantastiska ston.

31 juli

I slutet av juli gick Connemara-RIKS av stapeln. I år visade jag inga egna hästar men min uppfödning Ardas Aries blev med sin ryttare Lena Wikelöf, 2a. i LC och LB 3.a i ridklassen.

19 juni

Idag har Arda's Berenice och Ardaäs Bellatrix visats på jubileumsutställningen på Uddetorp.

Berenice blev bäst i ras med popängen 9 8 7 9 8 =41p, Bellatrix fick8 8 7 7 8=38p, hennes föl  Galaxy fick8 8 8 8 8 8=40p och Arda's Geocentric fick 7 8 8 8 8=39p

16 maj


Fem av årets sex föl har anlänt.


18 april nedkom Greenwood med den första i gänget; Arda's Greenflach. Ett hingstföl efter Chiefen. 

Sen var det som om proppen släppte och fölen kom på löpande band. Tre dagar senare var det dags igen. Då såg den första avkomman efter Movie dagens ljus. Carmenzita nedkom med ett stoföl (e. Movie). Hon föddes i hagen och förstföderskan assisterades av mina två ungston Arda's Eclipse ocg Arda's Dorado. Det lilla stofölet fick namnet Arda's Glory.
Dagen efter, den 23 april nedkom Bellatrix med ett stoföl (e. Movie), Arda's Galaxy.


28 april nedkom Cassini med ett stoföl (e. Chiefen) två veckor före beräknat datum. Fölet fick namnet Arda's Galatea. Hon föddes ute i hagen och ungstona Arda's Eclipse och Arda's Dorado assisterade återigen barnmorskor.30 april var det återigen dags. Berenice nedkom med ett hingstföl (e. Movie). Han fick namnet Arda's Geocentric.


Det sista fölet väntas i månadsskiftet maj/juni.

 


31 oktober

Idag har några av ungponnyerna fått löshoppa.
 

28 mars


I natt har Hagelunds Ögonsten fått ett litet stoföl. Pappa är vår egen Hagens O'Chief RC 68.

15 mars


Vilken underbar helg det blev! Hingstpremieringen i Vetlanda gick av stapeln och vår egen Skaregårds Movie Night är numera godkänd för avel. Poängraden för Movie var 9 9 7 8 8, 8 galoppen och 8 8 på löshoppningen. Även vår Hagens O'Cihef  R& 68 blev upphöjd till ELIT.

11 december


Goda nyheter från Tyskland! Vår uppfödning Arda's Murphy RC 107 är sål till elevage d'Argan i Frankrike. Vi önskar stort lycka till!

8 oktober


Idag har premieringsförättare Morgan Johnsson varit här och bedömt fölen. Poängen blev för Arda's E.T  8 8 8 7 8=39p för Arda's Odin 8 8 8 8 9=41p och så Arda's Eclipse 8 7 8 8 och inget för gångarterna eftersom hon var halt.

Arda's E.T.

Arda's Odin

7 september


I helgen har  vi varit på treårstest och kvalitétstävlan i Tidaholm.  På lördagen visades Hagelunds Ögonsten och Arda's  Andromeda. Först ut va "Stina".


Stina är en känslig dam och vi har övat mycket på löshoppningen för att hon verkligen ska våga slappna av. I lösgaloppen blev hon väldigt spänd och tittig. Men sen under löshoppningen slappnade hon av jättefint. Efter att hon enkelt klarat 90 cm som är höjden för godkänt så höjde domaren ytterligare 30 cm efter att ha redogjort med oss. Stina klippte även 110 cm enkelt och belönades med fina 7-8 poäng. De tredje bästa löshoppningspoängen för dagen. 


Exteriört belönades hon med 9-8-8-8-7 G 6. Med ett poäng till på galoppen hade hon fått ett hoppdiplom. Men idag va dagsformen inte bättre.


Andromeda blev väldigt spänd i hoppningen och fick 5-5. Exteriört fick hon fina 9-9-8-8-7 G 6. 

Arda's Eclipse

På söndagen var det Cooleys tur att visas. Hon fick 87787 LH 5-5 och 6776 på gångarter. Efteråt levererades hon till sina nya ägare i Lidköping.

28 juli


I helgen gick connemara-RIKS av stapeln i Norrköping. Tre av mina egna hästar startade och även flera av mina uppfödningar. Så kul att få träffa dom och se hur de utvecklas med sina ryttare!

Arda's Cooley

Arda's Cooley

Arda's Bailey

Arda's Atoos

Arda's Atoos  och hans ryttare vann två av sina klasser.

Skatholm Bonaparte

Arda's Beamisch

Arda's Beamisch

Mina uppfödningar ARda's Sprinter och Arda's Atoos

Arda's Sprinter

Arda's Beamisch

Skatholm Bonaparte

Arda's Atoos

17 juli


Idag visades Bonaparte på utställning i Knivberga. Han blev RBIS med 41 poäng!

14 juni


Idag var vi på Örebros ponnyavelsförenings sommarutställning i Kumla. Vi visade Skaregårds Movie Night. Han fick 88778=38 poäng och guld. Han blev även Reserv BIR. BIR och även BIS blev Bunowen Paddy som stod här förra året med 42 poäng.

Även Paddy-sonen Zander's Positano visades.

Bunowen Paddy Blev både BIR och BIS

10 maj

I dag kom årets första föl hos oss. Jackie fick ett hingstföl efter Bunowen Paddy.

28 april

Idag red Jenny Karlsson Arda's Cosmos och Arda's Ceres. Båda 4 år och till salu.

12 april

Idag var Arda's Beamisch på Clear Round-hoppning. Det gick bra och hon fick en rosett.

20 mars

Idag lyste vårsolen i Brånäng.

Arda's Berenice

Arda's Dahbne

Hagelunds Ögonsten "Stina"

Backudden Hazel Glade RC 889

Arda's Delphinus och Arda's Betelgeus

16 mars

I helgen var det dax för hingstpremiering. Vetlanda bjöd på regn och storm men ett gäng tappra visade sina connemarahingstar. Från Arda visades Skatholm Bonaparte. Han fick poängen 87778 och 9 på galoppen. Tyvärr räckte inte dessa poäng för ett godkännande.

Min vänninna Kerstin på Bjennesby Stuteris egen Vox Pop L'Aulne blev bruksprovsvinnare. Grattis!

26 jan

Idag har vi varit i Töreboda och löshoppat Hagelunds Ögonsten och Ardas Andromeda. De hade funderat ordentligt sen vi va i väg för två veckor sen och hoppade jättebra båda två. Här ser ni Hagelunds Ögonsten även kallad Stina.

17 jan

Idag va Madde och hennes kompis Malin här och hälsade på. De tog med syskonen Ardas Cooley och Ardas Ceres på en ridtur på fältet.


9 okt


Idag har premieringsförättare Morgan Johnsson varit här och bedömt  fölen.


Arda's Dahbne fick 8-7-7-8-8=38 poäng

Arda's Dorado fick 8-7-8-8-8=39 poäng

Arda's Delphinus fick 8-8-8-8-9=41 poäng

Arda's Danica fick 9-8-8-8-8=41 poäng

30 sept


I helgen har det varit unghästchampionatet i Falkenberg. Arda's Beamisch visades på 6-årschampionatet i dressyr av Ann-Sophie Carlsson. Även min uppfödning Arda's Cor Caroli visades bland de 3-åriga hopptalangerna.

11 sept


Helena Henrich är här på besök från Tyskland. Det blir mycket gjort med både föl och unghästar.


Arda's Cosmos görs redo för longering

Skatholms Bonaparte

Arda's Ceres och Helena tar en tur

Även 2-årige Arda's Antila som Helena har köpt av mej har fått påbörja sin inridning så smått.

8 sept


Idag har vi visat Arda's Ceres och Arda's Cosmos på treårstestet i Mullsjö. Dom här två pojkarna är inte så världsvana och blev därför lite för spända och visade inte upp varken någon vidare gång eller hoppteknink. Men så är det med unghästar, ibland är en bra dag och ibland är det inte det.Arda's Ceres 777877 och 66 på hoppningen

Arda's Cosmos 878777 och 66 på hoppningen

Min uppfödning Arda's Cor Caroli fick 988788 89 och fick dubbeldiplom. Jättekul!!

Några av mina medhjälpare under dagen: Helena, Madde och Lotta.

3 sept


Idag lastade vi in Ardas Ceres f.10 och Skatholms Bonaparte f.09 i transporten och for till Moskogen utanför Töreboda. En helt fantastisk skog full med mjuka sandvägar, mycket backar och små stockhinder. En toppen träning för alla hästar men framförallt unghästarna.

10 aug

Idag har Arda's Antila och Arda's Aries visats på Örebros Ponnyutställning. Dom skötte sej utmärkt. Det är aldrig lätt att visa 2-åriga hingstar, särskillt inte bland brunstiga ston. Arda's Aries fick 8-8-8-7-8=39 poäng och blev unghingschampion. Detta trots att han var spänd och därför blev lite kort i steget.


28 juli

Min uppfödning Arda´s Cor Caroli fick 41 poäng och blev ungponnychampion på RIKS-utställningen i Laholm.

5 juni

Idag släppte vi 12 unghingstar på bete. Mycket bus blev det! På eftermiddagen anlände även lastbilen från Danmark med våra två nyinköpta hingstar Skatholm Bonaparte och Skaergård Movie Night. Klicka på namnen för att läsa mer om dem.28 maj

En kolsvart liten överraskning mötte mej i hagen i morse. Det var tre veckor kvar till beräknad fölning så han var verkligen inte väntad än. Men allt verkar ha gått bra när den lille hingsten kom till världen. Mamma är Hagens Xquisite RC 1012 och pappa är vår egen Hagens O´Chief RC 68. Du kan läsa mer om den lille här.


Pappa Chiefen märkte minsann att det hade kommit en nykomling i hagen under natten!

12 maj

Efter 3 veckors fölvak kom äntligens Cooleys föl. Det blev ett stoföl som ännu inte har fått något namn. Det är extra roligt eftersom både den lillas mamma och morfar är uppfödda här på gården. Läs mer om henne här.

8 maj

Idag har Madde varit på besök. Paddy har fått sej en ridtur och fölen har tränat på att gå i grimma.

26 april

Efter 2 veckors vaknätter fick Misty äntligen ett hingstföl. Den lille killen som är gulbrun till färgen har inte fått något namn än. Här kan du läsa mer om honom.

Danica blev jätteglad när hon fick se att det hade kommit en ny lekkamrat!

10 april

Natten till 10 april kom våran lilla morgonstjärna Arda´s Danica. Första fölet för i år. Till min stora glädje ett stoföl! Hon blev Greenwoods sjunde föl och det femte helsyskonet efter Chiefen. Läs mer om Danica här.
9 mars

Idag kom Paddys son "Posse" (Zander´s Positano u.Glaskopf Grey Joanna RC 1280) till oss. Han ska vara här på bete över sommaren. Han fick bekanta sej med Cosmos innan han släpptes ihop med unghästarna.


22 oktober


Nu var det längesen jag uppdaterade. Så här kommer en rapport om vad som hänt sen sist.


6 juni fick Hagens Xquisite ett hingstföl. Han fick namnet Arda's Fenix.
I juli var vi iväg på ponnyutställning i Örebro. Vi visade Arda's Berenice och Arda's Delphinus. Arda's Berenice fick 8-8-8-9-7 = 40 poäng. Och Arda's Delphinus fick 7-7-8-8-7=37 poäng. Dom skötte sig utmärkt trots att det var första gången dom var på bortaplan.


Senare i juli var vi iväg till Uddetorp i Skara på sommarpremiering. Vi visade Arda's Belatrix. Hon var nyverkad och därför väldigt ömfotad.  Hon fick 8-8-8-7-7=38 poäng.


Första helgen i augusti var det dags för RIKS-utställningen för connemaraponny. Vi visade fyra stycken.
Först ut var Arda's Eclipse som visades med raden 8-8-7-8-8=39 poäng.
Nygodkända Skaergårdens Movie Night RC 121 visades och fick GULD.
Även Arda's Belatrix visades och fick raden 9-9-8-8-7=41 poäng och blev både klassvinnare, bästa treårssto, ungponnychampion och color cup-vinnare. Hon deltog även i avkommegruppen efter vår egen Hagens O'Chief RC 68, tillsammans med Carmenzita och Phoebe, som bidrog till att Chiefen fick GULD.Även Carmenzita visades med 40 poäng.


I början av september åkte vi till Tidaholm för att visa Skaergårdens Movie Night RC 121. Han skötte sig utmärkt och fick 8-8-8-8-8 exteriört. 7 på galoppen och 7-8 på hoppningen. Detta gjorde att vi fick ett gångartsdiplom med oss hem. Fina Movie!


Under sommaren har även Arda's Cosmos, Arda's Beamisch, Arda's Aries och Ardas Odin fått nya ägare och flyttat till nya hem. Vi har även köpt ett nytt avelssto; Miss Cassini,född 2009, e. Cheers Cassini 1169 och undan vårt tidigare avelssto Misty Dawn. Hon är nu dräktig med Hagens O'Chief RC 67.Ardas' Odin


Under hösten har ungponnyerna fått börja sin utbildning. Skaregårdens Movie Night RC 121, Arda's Betelguse och Arda's Bellatrix är nu inridna.

24 augusti


I söndags visades Hagelunds Ögonsten och Arda's Andromeda på sommarpremieringen på Uddetorp. "Stina" fick  98887 = 40 poäng, och Andromeda fick 88887 = 39 poäng.